Arkiv

Denne visningen inneholder artikler som er mer enn 2 år gamle. For å se nyere artikler, klikk "Se nyere artikler" nederst på siden.
Image
Pasient som ligger på en benk og får manuell behandling
Aktuelt

Naprapater og osteopater autoriseres i Norge

29. mars 2022
Etter politisk enighet sent i 2020 om at naprapater og osteopater skal autoriseres, har Stortinget nå vedtatt å endre helsepersonelloven til å omfatte også disse utøvergruppene.
Aktuelt

Ny professor ved NAFKAM

21. mars 2022

Ved årsskiftet ble Terje Alræk tilsatt i ny stilling som professor ved NAFKAM. 

Aktuelt

Ny strategiplan for NAFKAM

25. mars 2021

NAFKAMs strategiplan for 2021-2025 gjenspeiler blant annet våre ambisjoner om å utføre fremragende forskning og fortsette å gi god, kvalitetssikret formidling av informasjon om alternativ behandling.

Aktuelt

Forsker på utendørsterapi som terapimetode

24. mars 2021

Kreftbehandling kan være tøft for både fysisk og psykisk helse, og forskning viser at mange unge mennesker synes de har fått for lite oppfølging etter å ha blitt friskmeldt.

Aktuelt

Amerikansk forsker til NAFKAM

7. oktober 2020

Dana Catalina Mora (38) har nylig flyttet fra USA til Tromsø for å jobbe på NAFKAM. Her skal hun arbeide i et prosjekt som vil undersøke hvordan foreldre til kreftsyke barn hjelper slike barn med å håndtere diagnosen og behandlingen.

Aktuelt

Fra sjefsstolen: Overrasket over debattklimaet

20. mai 2020
Professor Miek Jong er NAFKAMs nye leder, og har snart sittet to måneder i sjefsstolen. Derfra vil hun regelmessig kommentere situasjonen på og rundt feltet alternativ behandling.
Aktuelt

Uttalelse om Lightning Process (LP)

18. mai 2020
Selvhjelpsteknikken Lightning Process har den siste tiden vært gjenstand for debatt, særlig når det gjelder bruk ved CFS/ ME. Forrige uke var det flere medieoppslag om dette, hvor debatten ser ut til å bli stadig mer polarisert:
Aktuelt

NAFKAM fortsetter samarbeidet med WHO

4. mai 2020

Det er nå klart at Verdens helseorganisasjon (WHO) fornyer avtalen med Nasjonalt Forskningssenter innenfor Komplementær og Alternativ Medisin (NAFKAM) med fire år. NAFKAM ble i 2008 utpekt og godkjent som samarbeidssenter for WHO.

Aktuelt

Viktig melding - vedtak fra Helsedirektoratet

15. mars 2020

For å stoppe spredningen av Covid-19 har Helsedirektoratet etter smittevernloven fattet vedtak om stenging av følgende virksomheter, med mindre virksomheten kan ivareta helsemyndighetenes pålegg om smittevern:

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: