Arkiv 2+ år | NAFKAM

Arkiv

Denne visningen inneholder artikler som er mer enn 2 år gamle. For å se nyere artikler, klikk "Se nyere artikler" nederst på siden.
Aktuelt

Alternativ behandling av psykiske lidelser

17. juni 2019
- Alternative behandlere har ikke nødvendigvis kompetanse til å avgjøre alvorlighetsgraden av psykiske lidelser, og det kan medføre risiko for disse pasientene, sier overlege i psykiatri.
Aktuelt

- Sjamaner må også følge loven

23. mai 2019
Sjamanisme er knyttet til det overnaturlige, eksotiske og mystiske. - Likevel må en sjaman forholde seg til lover og regler, sier informasjonssjefen ved NAFKAM.
Aktuelt

Befolkningen har talt: Medisinske kunnskaper er viktig

8. april 2019

- Svarene på alle våre spørsmål i årets Helsepolitisk barometer viser at befolkningen uttrykker forventninger til medisinske kunnskaper ved alternativ behandling, sier informasjonssjef Ola Lillenes ved NAFKAM.

Aktuelt

Ett navn - ett nettsted

14. februar 2019
I nyttårsgave til oss selv og våre lesere fikk vi skrudd på de nye nettsidene våre. Her kan du lese hva som er nytt.
Aktuelt

Forskning på healing skaper debatt

9. november 2018
Studier som denne kan si oss noe om hvem som bruker healing, hvorfor de bruker det, hva slags plager de har og hva de erfarer på godt og vondt, sier direktør ved NAFKAM.
Aktuelt

Helbredelse via forbønn - Trosutøvelse eller behandling?

27. juli 2018

Forbønn vil si at noen ber for andre. Ifølge Store Norske Leksikon kan det defineres som henvendelser fra mennesker til overnaturlige makter, guddommer, forfedre eller andre åndelige vesener, og ha ulike formål.

Aktuelt

NAFKAM: – Også vi opplever gråsoner ved loven

27. juli 2018
Grensen mellom hva som regnes som behandling eller forebygging av et helseproblem og for eksempel økt velvære, skjønnhetspleie, selvutvikling eller religiøs aktivitet er flytende, forteller informasjonssjefen.
Aktuelt

Fagrådets nye leder

7. juni 2018

I vår fikk fagrådet ved NAFKAM ny sammensetning. Nyvalgt leder, Jan Ivar Røssberg, er opptatt av at folk skal motta trygg og god behandling.

Aktuelt

Case: Akupunktur mot frostskader

25. april 2018

En ung soldat som pådro seg frostskader i fingrene, valgte å prøve akupunktur som behandling mot dette. NAFKAM-forskere har nå publisert en artikkel som beskriver prosessen. Konklusjonen er at slik behandling bør ses nærmere på i større skala.

Aktuelt

Kreftfri.no vurdert

13. april 2018

NAFKAM mottok 09.04.2018 en bekymringsmelding fra Kreftforeningen, med spørsmål om å gi en vurdering av nettstedet Kreftfri.no. Her følger denne:

Aktuelt

Case-rapport: Akupunktur mot frostskader hos norsk soldat

11. januar 2018

En ung soldat som pådro seg frostskader i fingrene, valgte å prøve akupunktur som behandling mot dette. NAFKAM-forskere har nå publisert en artikkel som beskriver prosessen. Konklusjonen er at slik behandling bør ses nærmere på i større skala.

Aktuelt

Kronikk: Er alternativ behandling farleg for born?

3. januar 2018

Hvis foreldra sitt høve til å gje born alternativ behandling vert innskrenka utan at det er tilstrekkelig basert på fakta, kan slik behandlingspraksis gå enno meir «under radaren».

Aktuelt

Fruktsteiner

2. januar 2018

Til tross for advarsler til publikum fra myndigheter og reaksjoner overfor selgere av slike produkter, verserer det fremdeles historier om at ulike fruktsteiner er "supermat", som har god effekt på sykdom som for eksempel kreft.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: