Arkiv 2+ år | NAFKAM

Arkiv

Denne visningen inneholder artikler som er mer enn 2 år gamle. For å se nyere artikler, klikk "Se nyere artikler" nederst på siden.
Aktuelt

Kan B-vitamin virke mot hjertesykdom

10. oktober 2017

En internasjonal forskergruppe har nylig påvist at forhøyet nivå av aminosyren homocystein er en risikofaktor for utvikling av hjertesykdom. Innholdet av homocystein i blodet påvirkes av nivået av B6, B9 og B12-vitamin.

Aktuelt

Kan soneterapi hjelpe mot bihulebetennelse?

19. september 2017

Er du tett i nesen, har smerter eller trykk over øynene eller i kinnene,  og kanskje også tannpine? Da kan du være den vi søker til vårt nye forskningsprosjekt.

Aktuelt

Cyanidforgiftet av aprikoskjerneekstrakt

15. september 2017

I en artikkel levert av CTV News, skrives det om en 67 år gammel mann som tok aprikoskjerneekstrakt i håp om at det skulle forbedre helsen hans. Mannen ble i stedet cyanidforgiftet.

Aktuelt

Større risiko for å dø om du kun velger alternativ behandling

31. august 2017

Forskere ved Yale School of Medicine har nå sammenliknet overlevelsen hos kreftpasienter som kun valgte alternativ behandling mot sin kreft, og pasienter som fikk konvensjonell behandling (det vil si cellegift, stråling, kirurgi og/eller hormonbeh

Aktuelt

Helsepersonell ønsker mer kunnskap om alternativ behandling

1. juni 2017
- Det er et stort marked av alternative behandlinger, og vi som helsepersonell kan ikke ha oversikt over alt. Det er derfor viktig at vi vet hvor vi finner god informasjon, og at vi har kunnskap om hvordan vi snakker med pasienter om alternativ behandling, sier kreftsykepleier, Marte Wolden.
Aktuelt

- med bakgrunn i TV2-programmet Helsekontrollen

30. mars 2017

I kveld starter TV2 en ny sesong av Helsekontrollen. I første episode besøker programleder Marte Spurkland flere alternative behandlere for å få hjelp til sin 10 år gamle «datter», Tilde.

Aktuelt

Essiac- nok en «naturlig kreftkur»?

19. desember 2016
Essiac er en urteblanding som hevdes å kunne kurere kreft, og siste tiden har vi blitt kontaktet av flere som ønsker å importere denne til Norge. Men støtter forskningen de fantastiske påstandene om effekt, og er det trygt å bruke den?
Aktuelt

- Kreftceller elsker sukker!....eller?

1. desember 2016
Spis basisk - unngå melk - unngå sukker - spis «supermat». Hvor kommer alle rådene om hva kreftpasienter skal eller ikke skal spise fra, og stemmer de?
Aktuelt

Hett på nett: kreftdietten Budwig

3. mai 2016
Norske nettsteder anbefaler å droppe konvensjonell behandling, men det finnes ikke dokumentasjon på at dietten virker mot kreft.
Aktuelt

Rikets helsetilstand 2016

26. april 2016

Femten sentrale aktører innen helse og behandling, deriblant NAFKAM, har spurt nordmenn om deres holdninger til ulike helsepolitiske utfordringer. Kan vi forvente oss hete tema for politisk diskusjon de neste årene? Over 1700 personer deltok i .

Aktuelt

Norges første professor innen alternativ behandling

15. desember 2015
- NAFKAM er den eneste institusjonen i Europa som får offentlig finansing for å forske på dette fagfeltet, noe som gjør dette til et meget attraktivt arbeidssted for meg, sier Musial.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: