Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Nasjonalt forskningssenter for komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) samler, bruker og oppbevarer personopplysninger om brukerne av våre tjenester. NAFKAM, ved senterets informasjonssjef, er ansvarlig for vår håndtering av personlig informasjon.

Om personvernet ved direkte kontakt med NAFKAM

Hvis du har spørsmål om alternativ behandling i Norge som du ikke finner svaret på på våre nettsider, kan du ringe NAFKAMs informasjonsavdeling på 77 64 66 50 eller sende inn spørsmålet ditt via e-post til nafkam@ helsefak.uit.no. E-post til denne adressen mottas på en server som ivaretas av UiT Norges arktiske universitet.

NAFKAMs informasjonsrådgivere vil ikke be deg om sensitiv informasjon eller andre personopplysninger, men vi vil trenge en e-post-adresse for å kunne sende deg et kvalitetssikret svar.

Etter å ha besvart din henvendelse, blir denne lagret i en intern kunnskapsdatabase. For privatpersoner (pasienter, pårørende med flere) blir spørsmål og svar anonymisert før arkivering. Dette betyr at all informasjon som eventuelt kan identifisere deg (for eksempel ditt navn, e-postadresse, sted, telefonnummer, fødselsdato/ personnummer osv) slettes, og IP -adresser lagres ikke. Hensikten med dette er at vi skal kunne gi bedre svar på lignende henvendelser i fremtiden. Bare ansatte i NAFKAMs informasjonsavdeling har tilgang til denne kunnskapsdatabasen. 

NB

Ikke send NAFKAM opplysninger om din eller andres helsesituasjon eller medisinske historie. Dette er fordi NAFKAMs oppdrag ikke inkluderer det å vurdere enkeltpersoners helsesituasjon eller å gi konkrete helseråd. Hvis vi likevel mottar slik informasjon, blir den derfor slettet.

Om personvernet ved besøk på våre nettsider

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som legges til i nettleserens interne minne og brukes for eksempel til å måle hvor lenge du besøker en webside og hvilken informasjon du søker etter, som et "fotavtrykk". Informasjonskapsler kan gjøre oss i stand til å forbedre opplevelsen for brukerne av nettstedene våre.

Ved å bruke nettstedene våre (nafkam.no og cam-cancer.org) godtar du at vi kan sette inn informasjonskapsler i nettleseren din. Data fra informasjonskapsler vil ikke bli brukt til å samle inn personlig informasjon om deg. I nettleserinnstillingene kan du både slå av og slette informasjonskapsler.

Google Analytics og nettstatistikk

Vi bruker Google Analytics for å overvåke bruken av nettstedene våre. Dataene som samles inn med dette verktøyet vil ikke bli gitt til andre aktører. Alle data samles inn og brukes på gruppenivå, ikke individuelt per bruker eller IP -adresse. Ingen personlig informasjon samles inn gjennom Google Analytics. Informasjonen vi samler inn brukes til å forbedre informasjonen vår om alternativ behandling, så vi overvåker hvilken type informasjon som leses.

Forbehold ved vår nettbaserte informasjon

Informasjonen  på NAFKAMs nettsteder er kun ment for utdanningsformål. Den har ikke til hensikt å utelukke eller erstatte dialog mellom pasienter, helsepersonell og alternative behandlere. 

Eventuelle lenker fra våre nettsteder til andre, eksterne sider dekkes ikke av denne policyen.

Vi påtar oss ikke ansvaret for våre egne eller eksterne sider som vi linker/ refererer til, alltid er uten virus eller annen uønsket skadelig programvare.

Vi er ikke ansvarlig for tilgjengeligheten eller innholdet på innhold på eksterne nettsteder som lenker til oss eller som vi forholder oss til.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: