Produkter og ting fra naturen | NAFKAM
Behandling

Svarthyll

10. mai 2021
Svarthyll/ hyllebær inneholder stoffer som blant annet kan påvirke immunsystemet. Bruk av rå svarthyll kan gi alvorlig forgiftning.
Behandling

Koenzym Q10

15. april 2021
Koenzym Q10 (også kalt Q-10) er en substans som finnes naturlig i kroppen. Det fremstilles også syntetisk, og kan inntas i tablettform.
Behandling

Kvann

17. desember 2020
Bruk av kvann kan være kreftfremkallende.
Behandling

Aloe

16. desember 2020
Denne artikkelen handler i hovedsak om aloe gel. Dette må ikke forveksles med Aloe lateks, som kan gi alvorlige bivirkninger og interaksjoner med legemidler. Aloe lateks er så langt vi kjenner til, ikke tilgjengelig i Norge.
Behandling

Haibrusk (kondroitinsulfat)

11. desember 2020
Haibrusk inneholder kondroitinsulfat, som er kjent brukt ved mange ulike helseproblemer. Forskningen som er gjort, anses for de fleste undersøkte bruksområder/ hensikter å ikke kunne gi tilstrekkelig dokumentasjon til å avgjøre om det har effekt eller ikke.
Behandling

Gurkemeie

9. desember 2020
Gurkemeie er kjent brukt mot smerte og betennelser, men også mot kløe, høysnue, depresjon, høyt kolesterol og flere andre plager og tilstander. Det er lite god dokumentasjon som støtter slik bruk. Man vet at gurkemeie kan påvirke effekten av medisiner, urter og kosttilskudd.
Behandling

C-vitamin (askorbinsyre)

7. desember 2020
C-vitamin brukes hovedsakelig til å forebygge og behandle mangelsykdommer, men det har en lang historie som forebyggende middel og i behandling av svært mange andre sykdommer og plager.
Behandling

Brennesle

16. november 2020
Brennesle (stornesle) er kjent brukt medisinsk med flere formål, blant annet som vanndrivende og blodstillende middel, og ved leddsmerter.
Behandling

Blåbær

16. november 2020
Blåbær (vaccinium myrtillus) inneholder mange gunstige stoffer, og både bær og blader har flere kjente bruksområder. Forskningen har ikke påvist medisinsk effekt ved alle helseproblemene den har blitt brukt ved.
Behandling

Ginseng

12. november 2020
Denne artikkelen er avgrenset til den mest kjente bruken av planter i slekten Panax: asiatisk ginseng (Panax ginseng), amerikansk ginseng (Panax quinquefolius) og himalayaginseng (Panax notoginseng). 
Behandling

Groblad

11. november 2020
Groblad er spiselig, og har også vært brukt med medisinske formål, eventuelle medisinske effekter er ikke bekreftet.
Behandling

Ringblomst

5. oktober 2020
Ringblomst har lange tradisjoner og mange bruksområder som medisin. Det sikreste man pr dato vet fra forskningen er at den kan påvirke effekten av medisiner, urter og kosttilskudd, og resultatet av medisinske prøver.
Behandling

Ryllik

5. oktober 2020
Selv om ryllik ifølge noe forskning kan ha antibakteriell effekt, er det sikkerheten man har mest kunnskap om: Ryllik kan påvirke effekten av medisiner, urter og kosttilskudd, og resultatet av medisinske prøver.
Behandling

Ginkgo

1. oktober 2020
Ginkgo er oppført på urtelisten som et ikke-reseptpliktig legemiddel.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: