Behandling

Peppermynte

27. mars 2022
Peppermynte (både urt og olje) omsettes etter de regler som gjelder for matvarer og næringsmidler.
Behandling

Noni

3. oktober 2021
Frukten av Noni-treet har vært bruk i ulike kulturers folkemedisin i lang tid, ved en rekke helseproblemer og -formål.
Behandling

Nype

1. september 2021
Nype er en frukt som utvikler seg fra blomsten på villrose. Den har vært kjent for høyt innhold av C-vitamin, og har i folkemedisinen blitt brukt mot mange ulike helseproblemer.
Behandling

C-vitamin (askorbinsyre)

12. mai 2021
C-vitamin brukes hovedsakelig til å forebygge og behandle mangelsykdommer, men det har en lang historie som forebyggende middel og behandling av mange andre sykdommer og plager.
Behandling

Svarthyll

10. mai 2021
Svarthyll (Sambucus nigra) og plantens bær (hyllebær, elderberry) inneholder stoffer som blant annet kan påvirke immunsystemet. Bruk av rå, ubehandlet svarthyll/ hyllebærkan gi alvorlig forgiftning.
Behandling

Salvie

10. mai 2021
Som medisinplante er salvie mest kjent brukt mot hudplager, plager i munn og hals, fordøyelsesproblemer og ved overdreven svetting. Det er kjent at inntak av salvie kan gi bivirkninger når den brukes alene, og at den kan påvirke effekten av andre naturmidler og medisiner som man eventuelt bruker.
Behandling

Kamille

4. mai 2021
Kamille har vært brukt lenge, for en rekke helseproblemer. Det er forsket på mange av dem, men det foreligger ikke solid vitenskapelig dokumentasjon på alle. Selv om kamille anses som trygt i de mengder man vanligvis bruker i mat, er det noen grupper som bør utvise forsiktighet ved bruk.
Behandling

Koenzym Q10

15. april 2021
Koenzym Q10 (også kalt Q-10) er en substans som finnes naturlig i kroppen. Det fremstilles også syntetisk, og kan inntas i tablettform.
Behandling

Tranebær

18. mars 2021
Tranebær (Vaccinium oxycoccos) har lenge vært brukt til forebygging og behandling av mange ulike helseproblemer, og er kanskje best kjent som middel mot urinvegsplager.
Behandling

Kvann

17. desember 2020
Bruk av kvann kan være kreftfremkallende.
Behandling

Honning

16. desember 2020
Honning er kjent brukt medisinsk ved ulike plager så som forkjølelse, sår og infeksjoner.
Behandling

Aloe vera (gel)

16. desember 2020
Denne artikkelen handler i hovedsak om bruk av aloe gel. Dette må ikke forveksles med Aloe lateks, som kan gi alvorlige bivirkninger og interaksjoner med legemidler.
Behandling

Haibrusk (kondroitinsulfat)

11. desember 2020
Haibrusk inneholder kondroitinsulfat, som er kjent brukt ved mange ulike helseproblemer. Forskningen som er gjort, anses for de fleste undersøkte bruksområder/ hensikter å ikke kunne gi tilstrekkelig dokumentasjon til å avgjøre om det har effekt eller ikke.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: