Kreft og kosthold | NAFKAM
Behandling

Simontonmetoden ved kreft

10. desember 2019
Behandlingen er en form for rådgivning kombinert med teknikker for kropp og sinn. Disse regnes hver for seg som trygge å benytte som del av støttende kreftomsorg. Noen av teknikkene regnes likevel som uheldige for personer med psykiske lidelser, og det knyttes bekymring til at noen promotører av metoden anbefaler kreftpasienter å kutte ut skolemedisinsk behandling.
Grunnleggende

Alternativ behandling ved kreft

23. mars 2019
I denne samlingen finner du beskrivelser av alternative behandlinger som på ulike vis sies å være nyttige for pasienter med kreft, hva de går ut på og hva vi kan si om dem når det gjelder effekt og risiko. Vi gjør oppmerksom på at behandling av selve kreftsykdommen krever at behandleren selv har eller samarbeider med en person som har autorisasjon som helsepersonell.
Behandling

Råmelk (kolostrum) ved kreft

14. juni 2018
Råmelk selges hovedsakelig som diettprodukter i form av pulver eller kapsler. Det foreligger ingen klinisk dokumentasjon som støtter påstanden om gunstig effekt ved kreft.
Behandling

Spirulina ved kreft

14. juni 2018
Spirulina markedsføres ofte som "supermat" og som et kosttilskudd som hevdes å kunne ha gunstig effekt på immunforsvaret.
Behandling

Makrobiotisk diett ved kreft

14. juni 2018
Makrobiotisk diett er i hovedsak et vegetarisk kostregime som hevdes å kunne forebygge eller behandle kreft. I sin strengeste form kan regimet forårsake underernæring.
Behandling

Ukrain (svaleurt) ved kreft

14. juni 2018
Ukrain er et produkt basert på ekstrakt av planten Chelidonium majus L (svaleurt). I Norge er dette klassifisert som reseptpliktig legemiddel.
Behandling

Lykopen ved kreft

14. juni 2018
Den rødoransje fargen i blant annet tomater er dannet av naturstoffet lykopen. Dette fremmes som en antioksidant, men tilgjengelig forskning gir ikke støtte til å hverken anbefale eller fraråde ekstra inntak av lykopen.
Behandling

Katteklo ved kreft

14. juni 2018
Klatreplanten Katteklo har vært benyttet i tradisjonell folkemedisin mot flere medisinske formål, også kreft, men forskning har ikke påvist reell effekt.
Behandling

Insulinpotenseringsterapi (IPT) ved kreft

29. mai 2018
I insulinpotenseringsterapi (IPT) hevdes det blant annet at insulin som supplement til vanlig cellegiftbehandling kan forsterke effekten av behandlingen, samt redusere bivirkninger. Det er flere bekymringer knyttet til metoden.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: