Kreft og kosthold | NAFKAM
Behandling

Boswellia ved kreft

20. mai 2021
Boswellia er en plantefamilie med blant annet busker og trær. Boswellia-ekstrakt hevdes å kunne virke positivt på flere sykdomstilstander.
Behandling

Budwig-dietten ved kreft

12. mai 2021
I Budwig-dietten er det et sterkt fokus på linfrøolje og kvarg eller cottage cheese, men sikkerheten og effekten finnes det ikke forskning på og ernæringsspesialister er skeptiske til innholdet av fett og protein.
Behandling

Malurt (Artemisia absinthium) ved kreft

23. mars 2021
Planten malurt, også kjent som Artemisia absinthium, er kjent brukt i tradisjonell folkemedisin i flere tusen år, både i spiselig form og smurt på huden. Artemisia absinthium må ikke forveksles med Artemisia annua
Behandling

Selen ved kreft

23. februar 2021
Sporelementet selen er et næringsstoff som er viktig for menneskers helse og forekommer naturlig i en rekke matvarer. Det er imidlertid uklart hvilken betydning selen har i kreftbehandling.
Behandling

Amygdalin/Laetrile ved kreft

23. februar 2021
Amygdalin er en kjemisk forbindelse som finnes i frøene og steinene på flere frukter. Inntak av amygdalin er forbundet med alvorlige bivirkninger.
Behandling

Biofeedback ved kreft

16. februar 2021
Biofeedback handler om å tolke signaler fra kroppen, med den hensikten at en pasient skal kunne regulere responsene selv.
Behandling

Cannabis og cannabinoider ved kreft

16. februar 2021
Produkter av cannabis og cannabinoider, både til rekreasjon og til medisinsk bruk, er ulikt regulert fra land til land. Lovlig bruk i Norge betinger resept fra lege. Alle andre former for bruk reguleres av narkotikalovgivningen.
Behandling

Lykopen ved kreft

16. februar 2021
Den rødoransje fargen i tomater og aprikoser er dannet av naturstoffet lykopen. Dette fremmes som en antioksidant som kan ha forebyggende effekter på kreft, men tilgjengelig forskning gir ikke støtte til å hverken anbefale eller fraråde ekstra inntak av lykopen.
Behandling

Ginseng ved kreft

15. februar 2021
Ginseng er påvist å kunne hjelpe mot kreftrelatert utmattelse. Ginseng anses som ufarlig å bruke, men kan likevel gi milde og reversible bivirkinger.
Behandling

Grønn te ved kreft

15. februar 2021
Å drikke grønn te i moderate mengder anses som trygt, men det mangler dokumentasjon for å si at grønn te kan virke krefthemmende.
Behandling

Noni ved kreft

9. desember 2020
Fruktjuice av planten noni hevdes å være gunstig for flere medisinske formål. Det mangler imidlertid forskning både på effekt og sikkerhet til å kunne si om planten kan ha noen av de påståtte egenskapene.
Behandling

Haibrusk ved kreft

9. desember 2020
Haibrusk er et kosttilskudd laget av brusk fra to haiarter.
Behandling

Breuss kreftkur

9. desember 2020
Breuss kreftkur er en streng diett basert på flytende næring. Den er forbundet med betydelig risiko for forverret helsetilstand, forårsaket av underernæring og bortprioritering av skolemedisinsk kreftbehandling.
Behandling

PC-SPES ved kreft

9. desember 2020
Det opprinnelige PC-SPES ble trukket fra markedet da det var forurenset av reseptbelagte legemidler. Erstatningsprodukter finnes, men det er knyttet bekymring til både bivirkninger og innhold.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: