Arkiv 2+ år | NAFKAM

Arkiv

Denne visningen inneholder artikler som er mer enn 2 år gamle. For å se nyere artikler, klikk "Se nyere artikler" nederst på siden.
Aktuelt

Essiac- nok en «naturlig kreftkur»?

19. desember 2016
Essiac er en urteblanding som hevdes å kunne kurere kreft, og siste tiden har vi blitt kontaktet av flere som ønsker å importere denne til Norge. Men støtter forskningen de fantastiske påstandene om effekt, og er det trygt å bruke den?
Aktuelt

- Kreftceller elsker sukker!....eller?

1. desember 2016
Spis basisk - unngå melk - unngå sukker - spis «supermat». Hvor kommer alle rådene om hva kreftpasienter skal eller ikke skal spise fra, og stemmer de?
Aktuelt

Hett på nett: kreftdietten Budwig

3. mai 2016
Norske nettsteder anbefaler å droppe konvensjonell behandling, men det finnes ikke dokumentasjon på at dietten virker mot kreft.
Aktuelt

Rikets helsetilstand 2016

26. april 2016

Femten sentrale aktører innen helse og behandling, deriblant NAFKAM, har spurt nordmenn om deres holdninger til ulike helsepolitiske utfordringer. Kan vi forvente oss hete tema for politisk diskusjon de neste årene? Over 1700 personer deltok i .

Aktuelt

Norges første professor innen alternativ behandling

15. desember 2015
- NAFKAM er den eneste institusjonen i Europa som får offentlig finansing for å forske på dette fagfeltet, noe som gjør dette til et meget attraktivt arbeidssted for meg, sier Musial.
Aktuelt

- Det vil NAFKAM finne ut mer om.

14. desember 2015

Er du alternativ behandler? Da vil NAFKAM gjerne ha din hjelp. Vi gjennomfører nå en kartlegging av alternative behandlere i Norge, og håper så mange som mulig vil svare på vår undersøkelse. 

Aktuelt

Derfor vil NAFKAM ha din historie

26. oktober 2015
 «Anekdotiske rapporter» og «mirakelhistorier» kaller kritikerne det. Men NAFKAM sine forskere er uenige. De mener pasientenes historier er verdifulle, og ønsker å samle enda flere.
Aktuelt

Chaga mot kreft?

1. september 2015
I behandlingssammenheng kalles soppen oftest chaga, på norsk kjenner vi den også som kreftkjuke. Men virker egentlig kreftkjuke mot kreft?
Aktuelt

KST inn i forskningen på alternativ behandling

20. januar 2015

Kvantitative sansetester (KST) er en veletablert metode innenfor smerteforskning og undersøkelser av smertepasienter. NAFKAM skal nå begynne å bruke metoden i forskning på alternativ behandling og smerter.

Aktuelt

Lavere bruk av alternativ behandling

12. desember 2014

NAFKAMs nye undersøkelse viser at mellom tre og fire av ti brukte alternativ behandling i 2014, til en total sum av 3,9 milliarder kroner.

Aktuelt

NAFKAM samarbeider med India om kvinnehelse

28. november 2014

I India står store deler av befolkningen uten tilfredsstillende tilgang til skolemedisinsk helsetjeneste. På landsbygda er tradisjonell medisin ofte i praksis enerådende, og samtidig er dødeligheten for mødre og deres nyfødte barn høy.

Aktuelt

Legger hodet på stabben

26. november 2014

Som et ledd i arbeidet med å bli mer relevante og aktuelle for pasienter og helsepersonell, undersøker vi nå hva våre følgere i sosiale medier syns om NIFAB.no.

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: