Ny nettside - europeisk lovregulering av alternativ behandling

11. mars 2015 lanserer NAFKAM et eget nettsted om reguleringen av alternativ behandling i 39 europeiske land.  Nettstedet skal gjøre det tryggere for de som velger alternativ behandling i utlandet.

- Nettstedet har fått navnet CAM Regulation. CAM er en vanlig engelsk forkortelse for Complementary and Alternative Medicine, sier rådgiver Solveig Wiesener ved NAFKAM.

Innholdet på nettstedet er på engelsk og er tilgjengelig for alle.

- EUs Pasientrettighetssdirektiv er nå nylig trådd i kraft. Det forventes at europeiske pasienter som søker og benytter behandling i andre land enn sitt eget sikres fritt valg av helsehjelp og et høyt nivå på sikkerhet og rettigheter, sier Wiesener.

- Informerte og trygge valg

Lovgivning og regulering på feltet alternativ behandling er imidlertid ulik fra land til land. Derfor mener NAFKAM at tilgang til landsspesifikk informasjon om alternativ behandling og behandlere er viktig for både pasienter og helsepersonell.

-Ulikhetene landene imellom er så store at dette kan ha betydning for pasientsikkerheten, klagerettigheter ved eventuell feilbehandling, samt ved eventuelle krav om refusjon av utgifter, sier Wiesener.

Med nettstedet ønsker NAFKAM å gi helsepersonell, alternative behandlere og myndigheter saklig oversikt over reguleringen av dette feltet i Europa. Nettstedet vil også bidra til at europeere kan ta informerte og trygge valg for sin egen helse.

NB: Nettstedet CAM Regulation ble i 2020 vedtatt lagt ned 1.1.2021.

 

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: