Kan soneterapi hjelpe mot bihulebetennelse?

Image
Kvinne som nyser i et papirtørkle

Er du tett i nesen, har smerter eller trykk over øynene eller i kinnene,  og kanskje også tannpine? Da kan du være den vi søker til vårt nye forskningsprosjekt.

Med betennelse i bihulene følger ofte smerter og nedsatt allmenntilstand. Som regel har legen lite behandling å by på utover ro og hvile. Kun i tilfeller der man blir veldig syk eller at bihulebetennelsen tar en kronisk form, skal legen skrive ut antibiotika.

Soneterapeutene, på den andre siden, hevder å ha veldig gode erfaringer med å hjelpe personer med denne typen plager. Deres behandling regnes som skånsom, med få bivirkninger.

NAFKAM skal derfor se nærmere på om soneterapi kan brukes som en tilleggsbehandling av bihulebetennelse. Innledningsvis ønsker vi å undersøke om pasienter som får soneterapi er mer fornøyd enn pasienter som kun får vanlig legebehandling. Studien foregår i samarbeid med Vestskogen medisinske senter og Nøtterøy Naturmedisinske Center.

- Bihulebetennelse er ikke farlig, men for mange er det en smertefull og utmattende tilstand. Dersom det finnes en trygg måte å dempe plagene bihulebetennelse gir, så ville det hjulpet veldig mange, sier professor og prosjektansvarlig ved NAFKAM, Arne Johan Norheim. - Soneterapi er en behandling som allerede brukes mye ved bihulebetennelse, så det vil bli interessant å se nærmere på dette vitenskapelig.

NAFKAM søker nå deltakere til prosjektet. For å delta må du:

  • Bo i Vestfold
  • Være over 18 år
  • Symptomene dine på bihulebetennelse må ikke ha vart mer enn 28 dager
  • Må være villig til å få behandling både hos lege og soneterapeut.

Om du vil delta kan du kontakte oss på:

Vestskogen Medisinske Senter, Kjernåsveien 13A, 2.etasje, 3142 Vestskogen. Telefon: 33 35 17 80 E-post: post@vestmed.no                                                                               

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: