Undersøkelsen er gjennomført på mer enn 34 000 kinesiske kvinner i alderen 45-74 år mellom 1993 -1995. Forskerne registrerte deltakernes spisevaner, vekt, aktiviteter, røykevaner, bruk av hormonpreparater og deres utdanning. Ingen av deltakerne hadde eller hadde hatt brystkreft.
Deltakerne ble klassifisert til å ha en av to spisevaner; kjøtt, stivelse og dim sum produkter eller grønnsaker, frukt og soyaprodukter. Dim sum et utvalg småretter, som er spesielt vanlig i det kinesiske kjøkkenet. Deltakere ble gitt poeng etter hvor nøye de opprettholdt sine vanlige spisevaner.
På slutten av 2005 fikk 629 kvinner påvist brystkreft. Studien viste at det var kvinnene med størst inntak av frukt og grønt som hadde laveste risiko for brystkreft. Forskerne regnet at risikoen ble redusert med 30 prosent. Spesielt tydelig var dette blant kvinnene i overgangsalderen.
Studien viste også at kjøtt og dim sum produkter ikke hadde noen innvirkning på risikoen for brystkreft. Tidligere forskning har vist at høyt inntak av kjøtt, spesielt rødt eller bearbeidet kjøtt, kan øke risikoen for ulike kreftformer. Risikoen er imidlertid forbundet med hvordan kjøttet er tilberedt. Forskning tyder på at kjøtt som er woket reduserer kreftfaren i forhold til sterkt varmebehandlet, for eksempel grillet, kjøtt. I Singapore tilberedes ofte kjøttet ved bruk av wok.