Ett navn - ett nettsted

I nyttårsgave til oss selv og våre lesere fikk vi skrudd på de nye nettsidene våre. Her kan du lese hva som er nytt.

Image

Vi synes sidene har fått et skikkelig løft, både når det gjelder form og funksjon -  og vi håper dere vil synes det samme. Nå når alt er på plass, vil vi gjerne fortelle hva vi har endret på og hvorfor.

Vi har en bred virksomhet og dette har medført mange navn og ulike nettadresser, noe vi ser kan ha skapt forvirring for publikum. Nå heter vi NAFKAM og all informasjon fra oss finner du på dette nettstedet.  Vi håper at vi har gjort det lettere for våre lesere å finne det man leter etter.

Det som utgjorde den største delen av «gamle-siden» nifab.no, altså oversikten over behandlinger og produkter, finner du nå på denne siden.
Lenker til spesialbiblioteket CAM Cancer vil du alltid finne på bunnen av siden. 

Vi heter også NAFKAM på facebook, twitter og instagram.

Vi måtte spørre en venn

Vi som jobber ved informasjonsavdelingen på NAFKAM, er informasjonsfolk og ikke webdesignere – vi trengte hjelp for at dette skulle bli bra. De nye nettsidene er produsert av Bouvet, som har vært UiTs avtalepartner de siste årene for slike oppdrag.

Stian Hågensen, utvikler ved Bouvet, sier at de nye nettsidene vil gjøre det lettere for brukerne å benytte NAFKAMS informasjonstilbud.

- Noe av det viktigste er at NAFKAM tok seg tid og investerte i et forprosjekt hvor vi fikk avklart behov og ønsker, både for design og teknisk løsning, sier. De har også vært flinke til å definere målgruppene og kommet med ønsker for nettsiden ut i fra dette.

Hågensen sier at det har vært et fokus på universell utforming gjennom hele prosjektet, både i design og kode.

- De nye nettsidene skal tilfredsstille forskrift om universell utforming, slik at man tar hensyn til variasjonen i funksjonsevne hos befolkningen.

Vi fikk hjelp av leserne våre

De siste årene har det kommet flere nye krav og forventninger utenfra til offentlige nettsider – og det skulle jo bare mangle.  Vi har måttet tenke mer på brukermedvirkning, universell utforming, og tilrettelegging for en flerspråklig befolkningen.

I arbeidet med de nye nettsidene gjorde vi en brukertest der leserne fortalte oss hva de var på jakt etter på nettsiden, og hvor lett eller vanskelig de syns det var å finne nyttig informasjon.

Vi fikk oss noen overraskelser: det vi trodde var enkelt, interessant og nyttig stemte ikke alltid med hva publikum syntes. Og den kunnskapen var jo veldig nyttig for oss!

Svarene fra brukertesten fikk mye å si for prioriteringen og plasseringen av innholdet vårt, og for hvordan man navigerer på sidene.

Lettere å lese på mobilen

De gamle nettsidene våre var dessverre ikke designet for å brukes på mobil eller nettbrett, og ble kronglete å lese og å finne frem på. Det måtte vi ordne opp i, spesielt siden 60% av våre besøkende de siste to årene leste oss på mobil eller nettbrett.

Så, de nye sidene våre er mobilvennlige, som seg hør og bør.

Instituttleder Magritt Brustad gratulerer med nye nettsider, og sier

- Mange nordmenn bruker alternativ behandling. Når det ikke stilles kunnskapskrav til de som tilbyr dette, blir upartisk og kunnskapsbasert informasjon om pasientsikkerhet og risiko ved slik behandling viktig. NAFKAMs nye hjemmeside framstår som meget oversiktlig og informativ til dette formålet.

Hva er nytt?

- Vi har ett navn og ett nettsted.
- Vi har skjerpet oss på brukervennlighet, mobiltilpasning og universell utforming.
- Fakta om utbredte alternative behandlingsformer i Norge finner du på siden «Alternativ behandling».
- Informasjon om pasientsikkerhet ved alternativ behandling finner du på siden «Lov og rett».
- Oppsummert forskning om alternativ behandling ved kreft finner du i spesialbiblioteket CAM Cancer.
- Vi vil fortsatt være tilstede og aktive i sosiale medier, men kun som NAFKAM. Det vil medføre at noen poster vil komme ut både på norsk og engelsk.
- Nå finner du oss også på Instagram, der vi gir deg små uformelle glimt fra arbeidsdagen vår.


 

 

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: