Det blir ikke akupunktur på alle sykehus i USA | NAFKAM

Det blir ikke akupunktur på alle sykehus i USA

Miniatyrbilde

Arne Kausland er akupunktør, visepresident i World Federation of Acupuncture-Moxibustion Societes (WFAS) og styremedlem i Akupunkturforeningen. I Adresseavisen 8. januar 2017 skriver han at: «USA tar grep for å få ned en omfattende bruk av sterke, vanedannende smertestillende medikamenter. Ett av virkemidlene er at alle akkrediterte sykehus i USA skal tilby ikke-medikamentell smertebehandling, inklusiv akupunktur, som alternativ til medisinering.»

Kronikken kan leses her.

Ifølge Vinjar Fønnebø, direktør ved NAFKAM, medfører Kauslands påstand ikke riktighet:

- De nye standardene fra den amerikanske sammenslutningen The Joint Commission har en noe annen formulering enn man får inntrykk av i Kauslands kronikk. Det er intet krav om at alle sykehus skal tilby akupunktur, men alle sykehus skal ha noen trygge ikke-medikamentelle behandlingstilbud til smertepasienter.

Fønnebø sier videre at dersom sykehuset selv ikke tilbyr den trygge og ikke-medikamentelle behandlingen som pasienten foretrekker, så er sykehuset forpliktet til å opplyse pasienten hvor man kan få behandlingen etter utskrivelse.

- Akupunktur er ett av en rekke slike ikke-medikamentelle behandlingstilbud som er kategorisert som trygge, sier Fønnebø.

Rapporten fra The Joint Commission kan leses her. 

 

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: