Undersøkelse: Hva mener pasienter om offentlig informasjon om alternativ behandling?

Image
Person som holder et nettbrett

NAFKAM ønsker å vite hva personer over 18 år som har revmatisk lidelse med kroniske smerter eller har/hatt kreft (eller begge deler) synes om informasjonen de finner på internett om alternativ behandling.  

-    Disse gruppene er valgt fordi de ofte bruker alternativ behandling. Det er derfor sannsynlig at de søker etter informasjon om dette, sier NAFKAMs informasjonssjef Ola Lillenes.

Alternativ behandling er et vidt begrep, som blant annet omfatter det å oppsøke behandlere for akupunktur, massasjeterapi, soneterapi, healing, homeopati eller lignende terapier. Begrepet inkluderer også å bruke urter og naturmidler som for eksempel ingefær, hvitløk og ginseng; og det å bruke selvhjelpsteknikker som for eksempel yoga, mindfulness, tankefeltterapi eller lignende mot et helseproblem.

NAFKAM er interessert i svar fra både de som har brukt slik behandling i forbindelse med sykdommen sin, og pasienter som ikke har brukt det. Hensikten med undersøkelsen er å finne ut hvilket behov for informasjon disse pasientgruppene har.
 
-    Naturlig nok ønsker vi også å finne ut hvor tilfredse brukerne er med den informasjonen NAFKAM har å tilby dem om temaet i dag, slik at vi kan finne punkter til forbedring og utvikle en enda bedre tjeneste i fremtiden, sier Lillenes.  

Den nettbaserte undersøkelsen tar bare 3 minutter å besvare. Spørreskjemaet er anonymt, og svarene dine blir behandlet konfidensielt. Det er viktig å delta, fordi svaret ditt kan bidra til bedre offentlig helseinformasjon og økt trygghet for de som bruker alternativ behandling.

Gå til undersøkelsen her.

Oppdatering 23.2.2022: Datainnsamlingen er avsluttet- Skjemaet er derfor stengt for utfylling/ innsending.
 

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: