Ny professor ved NAFKAM

Image
Terje Alræk utendørs
Foto: Vegard Sørnes, NAFKAM

Ved årsskiftet ble Terje Alræk tilsatt i ny stilling som professor ved NAFKAM. 

Her skal han blant annet forske og fungere som rådgiver på informasjon om alternativ behandling, og da spesielt akupunktur. Han skal også jobbe med å videreutvikle forskning på fagfeltet, samt bidra aktivt i søknader om forskningsfinansiering.

Terje har blant annet en bachelorgrad i akupunktur fra International College of Oriental Medicine, og jobbet i flere år som forskningsassistent ved Universitetet i Bergen, hvor han også forsvarte sin doktorgrad i 2004. Senere samme år ble han ansatt som forsker ved NAFKAM. Han har en omfattende forskningsportefølje, og har lang erfaring både som akupunktør og foreleser. Terje har de siste årene også vært ansatt som professor ved Høyskolen Kristiania. 

- NAFKAM har nå fire professorer, og dermed en sterk akademisk kompetanse. Akupunktur er en mye brukt alternativ behandling, og det er derfor viktig at vi har et styrket miljø på det. Terje er ekspert på fagfeltet, og jeg er svært glad for at han takket ja, sier leder ved NAFKAM, professor Miek Jong. 

I den nye jobben skal Terje også jobbe med å representere NAFKAM i WHO. NAFKAM er samarbeidssenter for WHO, og der skal han blant annet gi råd når det gjelder sikkerhet og forskning på alternativ behandling. 

Vi ønsker Terje velkommen i ny stilling!
 

NAFKAM -

Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin

Vi arbeider for å gi deg fakta om alternativ behandling, slik at du kan ta tryggere valg for din helse.

Les mer om NAFKAM

Andre nettsteder fra NAFKAM: