Med coaching mener vi former for alternativ behandling hvor behandlerens hovedmål er å lære pasienten selvhjelpsteknikker som denne skal bruke mot et helseproblem etter og mellom møtene med behandleren.
De formene for coaching vi har beskrevet på våre sider er:
Noen av de som tilbyr disse behandlerne kaller seg coach, mens andre bruker andre titler som instruktør, veileder og terapeut.
Tittelen coach brukes også av andre behandlere enn de vi har listet ovenfor. Fordi tilbudet deres ikke primært er opplæringen i en selvhjelpsteknikk, og vi har en kategori som er mer beskrivende for hva de gjør, har vi valgt en annen kategori for disse. Eksempler på dette er Alexanderteknikken, Feldenkraismetoden, Tai chi og yoga som vektlegger trening og bevegelse mer generelt. Disse kan du lese mer om under vår kategori trening og bevegelse.
Det er ikke alltid at tilbudet fra de som tilbyr undervisning i selvhjelpsteknikker regnes som alternativ behandling. For eksempel hvis teknikken brukes som en treningsform uten hensikt å forebygge eller behandle et helseproblem. Les mer i artikkelen vår Hva er alternativ behandling?
Under finner du emneknaggen "coaching". Ved å trykke på den kan du følge vårt arbeid med å samle og systematisere det vi vet om denne typen behandlinger.
Generelle forsiktighetsregler
- Snakk med legen din om alternativ behandling som du bruker eller vurderer å bruke.
- Snakk med instruktøren/ terapeuten/ behandleren om eventuelle helseproblemer som du søker hjelp for, og få klarhet i hvordan metoden skal kunne være deg til hjelp.
- Les gjerne mer om din juridiske sikkerhet, samt vår pasientveiledning ved bruk av alternativ behandling.
- Denne og nettstedets øvrige omtaler av terapier er ment som opplysning, og medfører ingen offentlig kvalitetssikring eller godkjenning av terapier eller utøvere. NAFKAM tar ikke ansvar for pasienters eventuelle bruk av alternativ behandling; verken på basis av NAFKAMs omtaler eller manglende omtaler.