Overtidsakupunktur

Overtidig svangerskap (fra svangerskapsuke uke 42) har i de senere år skapt en rekke debatter. Fokus i debatten har i stor grad vært på hvilket tidspunkt det er riktig å sette i gang (indusere) en fødsel for å redusere alvorlige komplikasjoner.

Den aktuelle studien er en pilotstudie før vi utfører hovedstudien. Design og metode er ens for de to studiene. Hensikten med pilotstudien er å få erfaring med forsøksplan og logistikk for hovedstudien. Hensikten med hovedstudien er å teste om akupunktur kan fremme en spontan fødselstart i forbindelse med svangerskap som varer fra uke 41+2 til 42+0.  Vi vil gjennom en pragmatisk, randomisert kontrollert (RCT) studie sammenligne effekten av opp til 3 akupunkturbehandlinger med standard behandling som i dag er å avvente en spontan fødselstart.

Pilotstudien vil ha god tilgangen til forsøkspersoner fordi alle kvinner som ikke har født i svangerskapsuke 41 kommer til kontroll, i dette tilfelle ved Kvinneklinikken ved Haukeland Universitets sykehus.

Prosjektleder er Jorunn Tunestveit, Obstetrisk seksjon, Kvinneklinikken, Haukeland Universitetssykehus

Samarbeidspartnere: Svein Magne Skulstad, Haukeland Universitetssykehus, Terje Alræk NAFKAM UiT Norges Arktiske Universitet/Høyskolen Kristiania, Institutt for Helsevitenskap og Geir Egil Eide, Haukeland Universitetssykehus.

NAFKAM -

Norway's National Research Center in Complementary and Alternative Medicine

We work to give you facts about complementary and alternative medicine, so that you can make safer choices for your health.

Read more about NAFKAM

Other websites from NAFKAM: